Wednesday, 9 October 2019

Tips Naikkan Hb Low Ibu Hamil


Tips naikkan Hb
Pelbagai pengalaman yang akan di alami ketika ibu Hamil. Yang paling merisaukan bila selepas check up di klinik nurse cakap. HB Low. Aduii rendah lagiπŸ˜₯

Dah makan pil iron tapi Hb masih rendah?
Pasti pelbagai tips dan petua akan dicuba untuk selesaikan masalah ini. Stress mula la melanda. Lagi bahaya untuk kandungan.

Cuba rileks dan bertenang ye. Sini Yati ada kongsi sedikit tips untuk menaikkan Hb dengan meningkatkan kadar penyerapan iron.

Ini berdasarkan pengalaman sendiri juga dari pengalamab ibu-ibu hamil yang lain.

Tips Naikkan HB 

✅Jangan makan pil zat besi bersama kalsium termasuk susu, produk tenusu dan sumber kalsium yang lain
✅Mengambil pil zat besi semasa perut kosong akan meningkatkan kadar serapan zat besi
✅Pil zat besi juga baik dimakan bersama pil vitamin C atau minuman dan makanan yang mengandungi vitamin C yang tinggi seperti jus oren dan jus jambu batu.
✅Pil zat besi juga boleh diambil bersama vitamin lain seperti Vitamin B Complex dan Vitamin C.
✅Ambil tablet zat besi samaada 2 jam sebelum makan atau 2 jam selepas makan
✅Sekiranya ibu hamil masih mengalami sembelit dengan pengambulan pil zat besi, cuba minum jus prun
.
Moga Hb ibu naik kerana Hb rendah boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi.

Selain itu juga Yati ambil multivitamin Vitalea bersama Vita C Shaklee.
Set pilihan utama ibu hamil jika Hb low.

Set Naikkan Hb Ibu Hamil

Ini juga disokong oleh Dr. Zubaidi yang mana serapan ion lebih baik jika ambil bersama vitamin C.
Saranan Dr. Zubaidi

Testimoni naikkan Hb

Set ini boleh dapatkan dengan Harga Vitalea (RM 93.75) dan Vita C (RM97.50)

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..πŸ™‚
πŸ¦‹WHATSAPP :
➧Whatsapp
Nutriyati 0193024241
Pages : COD Shaklee Bangi
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Tuesday, 8 October 2019

Promosi Ostematrix Shaklee Beli 3 Botol Diskaun 5%.

Promosi Ostematrix 

OsteMatrix atau dalam bahasa mudahnya ialah pil kalsium merupakan sumber kalsium terbaik. .

Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. 


Kandungan dalam ostematrix 

Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. .

Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil ostematrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan! .
Manfaat ostematrix 


Pelbagai simptom yang dikenalpasti bila badan kekurangan kalsium. Cuba kita cek ada ke kita alami simptom ini. Jika ada cuba la cari penyelesaian secepatnya.

Pilihan Yati Pastinya Ostematrix Shaklee ini. Kebetulan bulan October ini ada promosi. Terus grab banyak-banyak. Tak rugi tau. Sebab expired tahun 2021. Sihat dapat. Jimat pun dapat. ☺️
Simptom kurang kalsium 
Mana nak cari? Mudah je terus contact Yati
⤵️
Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..πŸ™‚
πŸ¦‹WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Tuesday, 24 September 2019

Promosi Vivix Murah Jimat Berakhir 30 September 2019



Promosi Vivix
Masih ingat PROMOSI JOM SHAKLEE tu? 
Bulan September ini LAST tau! 
Lepas ini berakhir lah promosi Vivix murah  Jimat Berbaloi ini. 

Ada yang belum tahu apa itu vivix?
Boleh lihat di sini⤵️
Apa itu Vivix Shaklee? 

Vivix?
Hanya di paternkan dari Shaklee tidak boleh ditiru oleh pihak lain.

Vivix ni adalah suplemen dalam bentuk cecair pekat merah yang bermanfaat untuk kesihatan. Vivix terkenal sebagai suplemen untuk anti-penuaan yang bekerja jauh ke tahap sel (peringkat DNA)

Pelbagai persoalan berkaitan vivix?
Di sini Yati ada sertakan jawapan kepada persoalan itu
πŸ‘‡
Persoalan tentang vivix
Vivix

Continue Reading