Sunday, 16 December 2018

ViVix DISKAUN 10% FREE KEAHLIAN



[HARGA MURAH KHAS UNTUK AHLI BARU SHAKLEE]

Kalau anda dah lama aim nak jadi ahli Shaklee, now is the BEST time! 

Sebab now Shaklee offer Starter Packs yang ada harga less dari harga ahli biasa tau!! Serius jimat banyak. 

Khas untuk ahli baru je ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Starter Pack 1: YOUTH Set

✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ Shaklee waivekan membership walaupun asalnya tak layak FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Cermin muka transparent
✅ Dapat cashback lagi ๐Ÿ˜



Starter Pack 2: Vivix Twinpack

✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Cooler Bag - biasa kena beli okay! Penting untuk bawak travel sebab Vivix ni kena letak dalam peti ais
✅ Dapat cashback lagi ๐Ÿ˜



Starter Pack 3: Wellness Set

✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Pillbox yang best!
✅ Dapat cashback lagi ๐Ÿ˜




Wasap ⤵


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Tuesday, 20 November 2018

ATASI MASALAH KOLESTROL DENGAN SHAKLEE

Apa Itu Kolestrol?
Kolestrol adalah sejenis lemak (yang disebut sebagai lipid) yang diperlukan oleh tubuh untuk bekerja dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan kolestrol dan juga mendapatkannya daripada sumber makanan. Terdapat jenis kolestrol ‘baik’ dan ‘buruk’.

Apakah Kolestrol ‘Buruk’?

Ramai orang yang berasa takut apabila disogokkan dengan keburukan kolestrol kerana mendapat maklumat yang salah. Namun kebenarannya adalah kolestrol merupakan sebahagian daripada kimia penting untuk tubuh.
Kolestrol terdapat dalam setiap sel manusia dan haiwan. Selain kolestrol yang diperolehi daripada pengambilan makanan berasaskan haiwan, tubuh kita juga mempunyai kemampuan untuk menghasilkan semua kolestrol yang diperlukan untuk pelbagai fungsi badan.
Tapi paras kolestrol ni perlu dikekalkan dalam paras yang normal untuk memperolehi kebaikan maksima. Ini kerana kolestrol digunakan untuk membuat cecair hempedu yang dihasilkan oleh hati. Ini adalah penting untuk melindungi saraf, membina sel-sel badan yang baru, dan menghasilka hormom tertentu yang diperlukan untuk perkembangan normal dan fungsi tubuh manusia.
Kolestrol secara semulajadinya adalah seperti lilin yang dihasilkan oleh hati. Ia merupakan kombinasi daripada lemak dan steroid. Kolestrol kurang/tidak larut dalam air dan lipoprotein tertentu diperlukan untuk mengangkut kolestrol dalam pembuluh darah.

Kolestrol Buruk (LDL)

Low Density Lipoproteins (LDL) adalah kolestrol buruk kerana mereka mempunyai kecenderungan untuk melekat di dinding arteri. Ini menyebabkan pembentukan bahan tebal dan keras dipanggil plak kolestrol. Menurunkan paras kolestrol LDL ini akan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kolestrol Baik (HDL)

High Density Lipoproteins (HDL) adalah kolestrol baik kerana ia menjalakan fungsi mengeluarkan kolestrol dari pembuluh darah dan membawanya kembali ke hati. HDL juga membantu dalam mencegah pembentukan plak kolestrol dalam pembuluh darah. Bersukan dan bersenam secara teratur dan mengamalkan tabiat pemakanan yang sihat boleh membantu dalam meningkatkan tahap HDL.

Trigliseride

Trigliseride adalah bentuk lemak yang dibuat dalam tubuh. Paras Trigliseride yang tinggi boleh disebabkan oleh obesiti, merokok, kurang aktiviti fizikal dan pengambilan alkohol. Mereka yan mempunyai tahap trigliseride yang tinggi biasanya mempunyai tahap Jumlah Kolestrol (Total Cholestrol) yang tinggi termasuk tahap LDL yang tinggi dan tahap HDL yang rendah. Kebanyakan individu yang mengidap penyakit diabetes atau jantung biasanya mempunyai tahap trigliseride yang tinggi.

Apa pula Tahap Kolestrol Yang Disarankan ?

Total Cholesterol – di bawah 200 mg (5.1 mmol / L)
Kolesterol LDL
  • Di bawah 70 mg (1.8 mmol / L) untuk pesakit yang mempunyai penyakit jantung.
  • Tahap bawah 100 mg (2.6 mmol/L) jika mempunyai faktor risiko penyakit kardiovaskular
  • Bawah 130 mg (3.4 mmol / L) untuk orang normal dan tidak ada faktor risiko.
Kolesterol HDL
  • Wanita umumnya memiliki paras HDL lebih tinggi berbanding lelaki dan mereka dilindungi oleh hormon sampai menopause.
  • Paras HDL dan risiko penyakit jantung mereka menjadi sama dengan lelaki setelah menopause.

Bagaimana pula Shaklee Boleh Membantu?


Sekiranya anda mengalami masalah kolestrol yang tinggi atau terlalu rendah dan sedang mengikuti rawatan doktor, saya nasihatkan agar anda merujuk doktor anda terlebih dahulu sebelum mengambil sebarang supplement.
Ini kerana pengambilan supplement dikhuatiri akan mempunyai tindak balas dengan ubat yang anda ambil.
Dan sekiranya anda ingin menurunkan kadar kolestrol tanpa ubat atau secara semulajadi dengan Shaklee, perlu diingatkan bahawa supplement bukanlah sesuatu ubat ajaib yang boleh menjadikan anda sihat sekelip mata.
Supplement ini perlu diamalkan secara berterusan untuk ia benar-benar efektif. Ia juga hanya sampingan untuk membantu anda. Paling utama, jagalah pemakanan, pelihara berat badan dan lakukan senaman secara berkala. Itu lebih utama.
Tapi sekiranya anda hanya bergantung kepada supplement dan ubat, tanpa inisiatif sendiri untuk menjaga pemakanan dan tubuh badan, ibarat menuang air ke daun keladi ๐Ÿ˜€

Set Kolestrol Shaklee :

Set Kolestrol Shaklee yang boleh diamalkan bagi mengelak atau mengurangkan kolestrol jahat dalam tubuh badan kita⤵️
.
✅Phytocol-St - mengelak kolestrol daripada makanan.
.
✅Omega Guard - membuang dan menurunkan paras kolestrol yang tinggi dan yang sedia ada dalam badan.



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Saturday, 3 November 2018

OMEGA GUARD HARGA JIMAT BERBALOI

 ✨OFFICIALLY ANNOUNCING ✨
PROMOSI NOVEMBER 2018 ⤵

♥OMEGA GUARD
BUY 6 FREE 1
Nak mudah faham Beli 6 botol tapi dapat  7 botol !!!
Woww๐Ÿ˜ harganya sangat2 murah tu!

♥ADA LAGI ๐Ÿ˜
Nak beli 2 botol pun boleh

BUY 2 LESS 5%
Dengan harga lebih berbaloi !




๐ŸŽ‰ Set BABY pula boleh beli loose pack..
Maksudnya beli  satu satu kita yang kita nak la๐Ÿ˜€

♥YOUTH pula panjangkan LAGI PROMOSI bulan ni DENGAN FREE GIFT TRAVEL BAG !

Jom dapatkan Shaklee dengan Yati..
Harga pastinya yang terbaik..dengan CARA MAKAN YANG BERKESAN ๐Ÿ‘

Shaklee READY STOCK ⤵️


#OmegaPromo
#WAH30Days

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Sunday, 29 July 2018

Vivix Berpantang NORMAL / CZER


Bagimana VIVIX Mempercepatkan Luka Cepat Sembuh?

Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Vivix bertindak dengan memperbaiki sel yang rosak. Maklum la, ibu yang lepas bersalin banyak terputus uratnya, membantu mengecutkan rahim dan menambah darah dalam badan kerana wanita bersalin telah banyak kehilangan darah.

Memberi tenaga kepada sel, ini sedikit sebanyak membantu ibu selepas bersalin bertenaga untuk bangun


Testimoni 




Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

APA Perlu Buat Bila GASTRIK Menyerang ?


APA itu GASTRIK..❗❗
Dari zaman sekolah lagi saya kena gastrik..memang tak boleh lambat makan ke..salah makan yang pedas sangat ke..
Mesti sakit yang amat sangat...
Sampai la saya cuba minum ESP ni..
Alhamdulillah..saya dapat tahan lapar dalam tempoh yang lama..gastrik pun dah lama tak menyerang..
Saya hanya selalu amalkan ESP..gastrik takkan menyerang lagi dengan IZINNYA..
Alhamdulillah..

Sini Saya kongsikan set Shaklee yang sesuai untuk Gastrik
SET GASTRIK SHAKLEE YANG PALING LARIS.

1. Energizing Soy Protein ESP 
Penting dalam pemulihan (elakkan susu). ESP sangat berguna untuk meneutralkan semula keasidan dalam perut yang merupakan punca utama gastrik. Ia juga membantu membina semula sel-sel yang baru bagi menggantikan sel-sel yang telah lemah dan rosak.

2. Peppermint Ginger Plus 
Kombinasi 4 herba yang terdiri dari pudina, halia, jintan (fennel) dan bunga lawang (anise) terbukti secara klinikal dapat membantu mengatasi masalah gastrik, loya, penghadaman dan sendawa. Ia melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
shaklee gastrik

3. Ostematrix
Sifat ada sumber kalsium dan.magnesiu membantu meneutralkan keasidan dan mengurangkan keradangan. Baik untuk perubahan patologi dalam usus dan perut dengan memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


Continue Reading

Monday, 4 June 2018

BELIAN 2 BOTOL VIVIX HARGA AHLI MURAH

Bagaimana Vivix shaklee berfungsi untuk pelbagai keadaan?
๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

1- Vivix untuk kencing manis:

๐ŸญResveratrol di dalam Vivix membantu menghalang rintangan insulin yang membuatkan badan menjadi kurang sensitif pada kesan hormon yang berfungsi mengurangkan gula dalam darah ini iaitu insulin.
๐ŸญRintangan insulin merupakan penyebab kepada kencing manis.

2- Vivix untuk stroke

๐ŸญResveratrol di dalam vivix membantu mengurangkan inflamasi, mengelakkan pengoksidaan kolestrol jahat dan menjadikan ianya sukar untuk platlet bercantum dan membentuk darah beku yang menyebabkan penyakit jantung.

3- Vivix untuk menurunkan darah tinggi

๐ŸญResveratrol dalam vivix juga membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme.
๐ŸญIa menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.
๐ŸญTambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku.
๐ŸญResveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.

4- Vivix untuk menyokong kesihatan sendi (atau arthritis)

๐ŸญResveratrol di dalam Vivix shaklee mampu mengubah protein catabolism dan fungsi sendi, dan menghalang stress pengoksidaan dan pembentukan sel mati sendi dan tulang.
๐ŸญSecara asasnya,Resveratrol menjaga kekuatan dan ketahanan sendi.
๐ŸญKajian mendapati bahawa Resveratrol menaikkan ketahanan sendi dengan meningkatkan komponen penghasil tenaga di dalam sel sendi dipanggil mitochondria.

5- Vivix untuk menjadikan anda 25 tahun lebih muda

๐ŸญKajian mendapati bahawa Resveratrol mampu mengaktifkan DNA SIRT1 iaitu mekanisma biologi yang mampu memelihara badan daripada kesan bahaya dan penyakit2 usia.

6- Vivix untuk kanser

๐ŸญResveratrol menghadkan penyebaran sel kanser dan membentuk proses pembunuhan sel kanser (dipanggil sebagai apoptosis)

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukanlah bertujuan untuk mendiagnosis, merawat atau menyembuhkan sebarang penyakit.



*BELIAN 2 BOTOL VIVIX AUTOMATIK MENJADI AHLI*

Terima Kasih Berminat untuk Belian 2 Botol VIVIX Produk Terbaik Shaklee .

Detail belian:
✔ Dapat Harga Ahli  RM760
✔ Automatik PERCUMA yuran KEAHLIAN shaklee JIMAT RM65
✔ Tengah bulan depan BONUS RM36
✔ PERCUMA Postage jimat rm10.00

=======================
*TOTAL BAYARAN : RM760*
========================

Cara Berdaftar Bagi Detail :
☑Nama Penuh :
☑No IC
☑Alamat :
☑No tel :
☑No account Bank Untuk Bonus  (setiap 15hb)
☑Email :
☑Nama Suami:
☑No IC suami :
☑Alamat Penghantaran/ Pos :

Jika berminat, boleh buat pembayaran ke akaun :

๐ŸฏMaybank : 164052424768
๐ŸžCimb account : 7619321890
NORHAYATI YAACOB

boleh bg detail sperti berikut
๐ŸŒนHp no. :
๐ŸŒทItem(s) Ordered: 
๐ŸŒนJumlah bank-in:

MAKA : Hanya bayar RM760 Untuk 2 BOTOL VIVIX!

Zero GST!!

Beg Keahlian Baru iaitu Business Starter Kit Dan Barang Yang Di Order akan di poskan Oleh Shaklee dengan Menggunakan Courier GDEX dalam Tempoh 3-4 hari bekerja :)

.
Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


Continue Reading

PROMOSI JUNE 0% GST

Promosi Shaklee Bulan ini adalah untuk beraya dengan Kulit Cantik dan Kurus ☺
Ditambah lagi dengan berita GEMBIRA di bulan JUNE ini
๐Ÿ‘‡

1) COLLAGEN POWDER SHAKLEE
✔ Diskaun 5% – Beli 2 Kotak
✔ Percuma 1 Kotak – Beli 6 Kotak
20180602_140620
Shaklee Collagen Powder antara yang paling laris sekali di pasaran.
Kebaikan Shaklee Collagen Powder :- 
๐Ÿ’ Menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh secara semulajadi
๐Ÿ’ Kulit lebih berseri dan licin
๐Ÿ’ Mengecilkan liang pori
๐Ÿ’ Mengurangkan garisan halus
๐Ÿ’ Mengurangkan kulit kering, menggelupas, kulit lebih lembap & halus
๐Ÿ’ Menjadikan kulit lebih anjal, lembut dan tegang (termasuk payudara & pinggul)
๐Ÿ’ Rambut & kuku lebih kuat, tebal dan bersinar
๐Ÿ’ Menghilangkan pigmentasi penyebab utama jeragat
๐Ÿ’ Mengurangkan tompokan bulat bawah mata
๐Ÿ’ Menjaga kesihatan sendi (pergerakkan lebih aktif)
๐Ÿ’ Melegakan ketidakselesaan mata
๐Ÿ’ Membekal nutrisi & penghidratan
๐Ÿ’ Meningkatkan prestasi tenaga
๐Ÿ’ Memulihkan saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
๐Ÿ’ Melindungi kulit dari radikal bebas
๐Ÿ’ Membantu pola tidur
๐Ÿ’ Mengurangkan keradangan

Antara Testimoni 




2) CINCH SHAKE MIX
✔ Diskaun 10 % – Beli 2 Tin
✔ GIFT ๐ŸŽ Eco Bag – Beli 2 Set Twin
20180602_140705
Terdapat 3 perasa Cinch Shake Shaklee iaitu :-
๐Ÿ’• VANILLA
๐Ÿ’• CHOCOLATE
๐Ÿ’• CAFE LATTE
Apa kelebihan Cinch Shake Shaklee :-
❄ Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak
❄ Membakar lemak yang tidak diingini
❄ Mengurangkan inci yang tidak diingini
❄ Makanan segera untuk mereka yang aktif
❄ Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang
❄ Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
❄ Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan

❄ Merupakan ‘meal replacement’ yang sihat dan mengenyangkan
❄ Mengurangkan selera makan bagi mereka yang tak boleh control nafsu makan
❄ Memberi tenaga berpanjangan, jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
❄ Rendah Indeks glisemik iaitu 22
❄ Glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
❄ Penggunaan soya bebas GMO (Non-GMO Soy)
❄ Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis
20180603_010238
Antara Testimoni 


20180603_010214

3) YOUTH SKINCARE RENEW & MAINTAIN SET
✔ GIFT ๐ŸŽ Limited Edition Wristlet   bernilai RM59.90 yang sangat menarik
✔ PERCUMA AHLI
✔ PERCUMA POS
✔ BONUS TUNAI (14hb bulan depan)
20180602_140604
Antara produk yang terdapat dalam Set Youth SkinCare ialah :- 
➡ LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
๐ŸŒท Membersihkan kulit wajah serta boleh bertindak sebagai makeup remover untuk mekap yang ringan.
➡ PERFECTING SKIN TONER
๐ŸŒทMenanggalkan sel kulit mati, melembapkan kulit dan membekalkan nutrisi pada kulit.
➡ YOUTH ACTIVATING SERUM
๐ŸŒทMenjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih muda berseri.
➡ AGE DEFENSE MOISTURIZER SPF 50
๐ŸŒทMelindungi kulit daripada sinar matahari, menyuburkan dan melembapkan kulit. Bila pakai pelembap ni dia akan beri efek GLOWING pada kulit.
➡ ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
๐ŸŒทMenyokong proses pembaharuan sel kulit semasa tidur agar kulit nampak lebih muda, halus dan berseri.

Wristlest Raya HP pun boleh masuk sekali.
Senang nak berjalan raya kan.
Paling best dapat PERCUMA dengan belian YOUTH SKINCARE.
Paling penting harga 0% GST.
Antara Testimoni 





4) BARANGAN SHAKLEE BABY
✔ DISKAUN 30% – Beli 2 Set Percuma 1 Set
20180602_140639
Kebanyakkan para ibu berpuas hati dengan Shaklee Baby ni. Penggunaan yang sedikit serta Massage Oil membantu anak-anak menjadi lebih tenang dan mudah tidur malam tanpa kerap terjaga.
Keistimewaan Set Baby Shaklee yang tak ada pada produk lain ialah :-
๐ŸŒฟ Digunakan bahan organik & semulajadi
๐ŸŒฟ PH yang seimbang
๐ŸŒฟ Tidak menimbulkan alahan pada kulit baby
๐ŸŒฟ Diuji oleh pakar pediatrik
๐ŸŒฟ Tidak mempunyai warna tiruan & wangian
20180603_065851
Set ini mengandungi :- 
✔ Gentle Wash 
✔ Lotion
✔ Massage Oil
20180603_065801
20180603_090646
20180603_065819
Shaklee Baby memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk bayi anda.
Antara Testimoni 
20180603_090816
20180603_090746
Harga dah murah 0% GST, lagi murah jika Uolls JOIN AHLI hanya dengan RM65 dan dapatkan harga Ahli beserta layak mendapat BONUS BULANAN.

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar
Continue Reading