Thursday, 26 April 2018

TIPS PUASA BULAN RAMADHAN


RAMADHAN menjelang lagi..

ALHAMDULILLAH syukur kita diberi peluang 
bertemu Ramadhan pada tahun ini..tapi bila fikirkan SAHUR untuk
 keluarga juga anak-anak pasti ramai yang pening tak tahu 
nak sahur apa di waktu pagi, kan? Tidak kurang juga yang risau badan terlalu dehydrated disebabkan oleh cuaca panas 
juga ibu menyusu risau  
susu akan merudum....
yati nak kongsi tips dan penyelesaian untuk manfaat kita semua

Biasanya semasa puasa kita akan rasa 

  • Tak bertenaga, letih 
  • Selalu mengantuk dan rasa nak tidur sepanjang hari
  • Kurang mood nak buat kerja..jadi bermalasan jerr
  • Rasa tak larat dan terlalu dahaga
  • Stok susu untuk baby tak cukup..merudum
  • Gastrik  menyerang, pedih ulu hati
  • Badan berangin
Akibatnya...↷
  • Prestasi kerja jatuh, tak perform dengan baik
  • Jadi fitnah orang Islam (sebab asyik tidur dan kerja tak perform)
  • Tak dapat fokus banyakkan ibadah bulan Ramadhan, puasa, solat, baca Alquran (sunat        terawih pun jadi tak cukup)
  • Ada yang sanggup ponteng puasa > kang nanti kena ganti puasa pula
  • Susu cair buatkan baby kelaparan pasti fikir nak bagi susu formula?takkan tak puasa?
Yati kongsikan beberapa Tips Ketika Berpuasa
/.

Tips 1. Tak alami masalah haus/dehidrasi keterlaluan
  • Mulakan dengan buat perancangan banyak mana air kosong kita nak kena minum setiap sesi bagi cukupkan keperluan 8 gelas air sehari tu

Contoh perancangan
  • Kita digalakkan minum minuman mengandungi elektrolit. Tujuannya adalah untuk Kawal cecair dalam badan kita supaya tidak terlalu dahaga semasa berpuasa sehingga memudaratkan.


Tips 2. Ambil makanan yang tinggi nutrisi. 
  • Yang di dalamnya mengandungi serat, vitamin & mineral


Tips 3. Ambil sumber protein yang cukup. 
  • Bagi tenaga, bantu perkembangan sel dengan sihat, menstabilkan hormon, pertumbuhan rambut dan kuku yang baik. Protein ini perlulah Rendah glisemik indeks.
  • Ini supaya kita tidak terlalu cepat lapar. Dan akhirnya pedih perut yang sangat kuat bagi yang alami gastrik.


Tips 4. Jangan tinggal sahur
  • Sahur ni Umpama kita bersarapan pagi tau. Untuk bekalkan tenaga pada badan kita sepanjang siang hari


Tips 5. Ambil suplement multivitamin yg mengandungi mineral. 
  • Biasa berpuasa, kita banyak pilih apa yang kita nak makan kan. Tak semuanya miliki zat yang lengkap untuk badan. 
  • Jadi multivitamin ini bantu untuk lengkapkan nutrisi kita yang kurang tu.


Tips 6. Elakkan minuman yg tinggi dengan kafein. 
  • Minuman berkafein menyebabkan kita Cepat rasa haus di siang hari dan juga menganggu serapan nutrien ke dalam badan kita


Cukuplah dengan 6 tips ini semoga dapat membantu kita yang semua sedang menuju ke bulan Ramadhan.



APA PULA PENYELESAIANNYA ?


Cadangan Yati pada masalah ini adalah dengan pengambilan suplement yang dapat menampung kekurangan dalam badan kita..
iaitu....
Set Ramadhan Shaklee bertujuan untuk bantu selesaikan masalah kita supaya dapat fokus ibadah puasa sebaiknya. Puasa sebulan Ramadhan, bulan depan belum tentu bertemu lagi. Pastinya kita ingin berpuasa dengan cergas bertenaga, dan masih boleh buat kerja macam biasa serta perbanyakkan IBadah.
Kalau ibu menyusu, InsyaAllah susu maintain cukup dan pekat untuk baby walaupun ibu puasa. Badan pun sihat dan cergas walaupun baby menyusu dengan kerap.


Bagaimana set ini dapat membantu kita...===>

ESP 
iaitu dalam bentuk serbuk yang diperbuat 
daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap 
dengan 9 asid amino perlu. 
Kesan positif mengambil suplemen ini adalah:

  • ➧Bantu kekal bertenaga sepanjang hari
  • ➧Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur
  •  boleh membantu mengurangkan rasa lapar 
  • kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein 
  • adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
  • ➧Setiap hidangan ESP adalah rendah GI 
  • di mana membantu memberikan tenaga 
  • disamping rasa kenyang lebih lama.
  • ➧Sumber protein yang baik juga akan membantu 
  • menyerap kolesterol, mencantikkan kulit 
  • serta menganjalkan aset wanita.
  • ➧Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP 
  • menjadikan makanan tambahan untuk 
  • penghasilan utama susu ibu 
  • yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan 
  • sepanjang bulan ramadhan


Mealshakes

➤Mealshakes berperisa vanilla yang pasti memikat rasa
➤Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian
bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
➤Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu
mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.
➤Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian 
yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

Performance Drink

➦Rumusan ekslusif Opticarb 
memberikan kita karbohidrat bagi daya ketahanan 
dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.

 ➦membantu mengelakkan dehidrasi 
dan memastikan keseimbangan elektrolit badan

➦membantu mengelakkan dehidrasi dan 
memastikan keseimbangan elektrolit badan

  • ⧭Rasa oren yang menyegarkan!
  • ⧭Bantu mengelakkan dehidrasi
  • ⧭Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.


➦Jika diminum selepas berbuka dapat membantu 
untuk menambah semula tenaga dan
 mudahlah untuk menunaikan terawih.



Lecithin

Lecithin mengandungi sumber semulajadi 
daripada kacang soya dimana setiap kapsul 
mengandungi:

  • ➽520mg lecithin soya
  • ➽80mg kolina
  • ➽48mg inositol.
  • ➽Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh 
  • akan menghasilkan acetyl-kolin, 
  • inositol, fosforus dan lemak tidak tepu.


Bagaimana Lecithin membantu kita berpuasa?
  • Kolina sangat penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. 
  • Kolina adalah komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. 
  • Ini bermakna selain membantu membakar lemak dan kolestrol dalam badan, Lecithin membantu otak berfungsi dengan cerdas.
  • Selain mempunyai banyak fungsi lain, bagi orang berpuasa, 
  • Lecithin dapat:
  • ⧪Membakar lemak dan kolestrol
  • ⧪Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress
  • ⧪Meringankan sembelit – melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus



Set Ramadhan Shaklee ni amat sesuai untuk:-
  • Sesiapa yang berpuasa
  • Ibu-ibu hamil yang rasa tak bertenaga sepanjang berpuasa
  • Ibu-ibu menyusu yang risaukan susu kering ketika berpuasa
  • Individu yang menghidap gastrik
  • Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.
  • Individu yang melakukan kerja berat
  • Warga Emas
  • Individu yang sangat aktif
  • Individu yang ingin memelihara tahap kesihatan sepanjang Bulan puasa
Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur dan sewaktu sahur

Yang berazam nak kuruskan badan inilah masanya..Jaga pemakanan kita walaupun makan nasi jangan la penuh sepinggan ibarat tidak makan bertahun-tahun.
SEMOGA TERAWIH DAN PUASA penuh bermakna tanpa rasa malasan sebab kekeyangan dan letih tidak bermaya

Sebab itulah kita perlukan suplement dari Shaklee ini bagi membantu kekal cergas dan bertenaga selepas berbuka dan menyihatkan badan. 
BADAN SIHAT IBADAH BERGANDA


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Tuesday, 24 April 2018

BERJAYA CAPAI PHD MENYUSU DENGAN SET SHAKLEE


SUSU IBU ERATKAN KASIH SAYANG 

Tak pernah terfikir rupanya ada makanan tambahan untuk banyakkan susu. 
Sebelum ni ingatkan cuma urut dan jaga perasaan je 
supaya sentiasa positif dan hepi. 
Sehinggalah berjumpa dengan SET MILKBOOSTER SHAKLEE. 
Memang best dan susu banyak sangat..
bila susu banyak baby pun kenyang senang hati gitewww ๐Ÿ˜„

Apa yang bestnya Set Menyusu Shaklee ni? 

Melengkapkan nutrient penting yang membantu penghasilan susu badan, sekaligus menghasilkan susu yang banyak dan berkhasiat untuk anak kita.๐Ÿ˜Š

KELEBIHAN SET MENYUSU SHAKLEE

๐Ÿ’• meransang pengeluaran susu badan 
๐Ÿ’• memekatkan susu badan, buat bayi rasa kenyang
๐Ÿ’• membekalkan tenaga
๐Ÿ’• mencantikkan kulit ibu dan bayi
๐Ÿ’•memberi kesihatan menyeluruh pada ibu dan bayi
๐Ÿ’• membantu menurunkan berat badan ibu selepas bersalin
๐Ÿ’• memberi kalsium pada ibu dan bayi
๐Ÿ’• menguatkan tulang dan rambut ibu dan bayi
๐Ÿ’• menganjalkan aset ibu

Sambil menyusu sambil mommy boleh selim dengan cepat 

Cadangan untuk Set Menyusu Shaklee

SET BUDGET
๐ŸŒบESP + OsteMatrix + Alfalfa Complex



SET PREMIUM
๐ŸŒบESP + OsteMatrix + Alfalfa Complex + Vitalea + B Comp












๐ŸŽ€ Set Menyusu Shaklee ๐ŸŽ€

Antara best seller Supplement Shaklee
Set ni start dari basic sampailah yang premium(lengkap) .
Dan juga boleh digunakan bermula deliver baby sampai la baby dah besar ๐Ÿ˜˜


๐ŸผESP
★ Setiap 850g (satu tin Esp) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
★ Esp juga mengandungi isoflavone yang bertindak sebagai hormon estrogen yang membantu meningkatkan penghasilan susu.
  • memekatkan susu, memberikan rasa kenyang lebih lama untuk ibu menyusu, 
  • paling best kulit mak dan baby pun menjadi gebu hasil pengambilan ESP.
  •  Kandungan protin didalam Esp shaklee mampu memberi tenaga segera kepada ibu untuk berjaga malam menyusu dan untuk kecergasan harian


๐ŸผAlfalfa 
★ Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa dan membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah2han dan sayuran.
★ 10 biji alfalfa menyediakn nutrisi yang menyamai segelas susu.
  • bertindak sebagai milkbooster. Membanyakkan susu ibu. 
  • Selain memudahkan dan menyerap pengambilan supplement yang lain dengan cepat.


๐ŸผOstematrix

  • memekatkan susu, bantu supply kalsium untuk kekuatan tulang dan gigi ibu menyusu dan baby, 
  • bonus lain kesan consume Ostematrix menghilangkan sakit2 badan, 
  • ibu menyusu especially dalam pantang ni, duduk lama2 buat pinggang sakit. Lenguh2 badan. So ostematrix memang membantu ! ๐Ÿ’ช๐Ÿป
  • Dilengkapi dengan Zat kalsium untuk kesihatan ibu dan penghasilan susu ibu. Nutrisi dalam kombinasi set juga dapat elakkn rasa stress.


๐ŸผLecithin

  •  elak bengkak susu, melancarkan pengeluaran susu


Boleh add on

  • Vitalea juga kerana multivitamin lengkap untuk tubuh badan. So pada Ibu menyusu yang kekurangan vitamin , amalkan pengambilan Vita Lea.  Barulah susu yang dihasilkan betul2 berkualiti.

ESP+ ALFALFA + OSTEMATRIX
Testimoni Set Menyusu.
Ni customer saya. Ambik set nyusu untuk kakak dia yg baru habis pantang. 
Alhamdulillah..
Dapat feedback positif...hepi sangat.
Nak kurus, nak cantik, dalam masa sama tengah nyusu 
dan nak banyakkan susu. Saya cadangkan set ni..



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Manfaat SET BERPANTANG



BERPANTANG MAHAL LEBIH BAIK 
DARI DUIT HANTARAN MAHAL


Vitamin yang dicadangkan untuk ibu bersalin :
=======
Vitalea
=======
.
⏩Untuk tambah darah, elakkan rasa pitam dan penat
⏩Untuk atasi migrain
⏩Untuk kecantikan keseluruhan kerana ia bertindak sebagai multivitamin.

Multivitamin yang mempunyai 28 jenis mineral yang sangat diperlukan oleh badan. 
Semasa bersalin, ibu banyak kehilangan darah. Dengan mengambil vitalea iron formula ini bantu hasilkan hemoglobin untuk pembentukan sel darah merah ibu.

Semasa tempoh berpantang, ibu perlu pantang banyak makanan. Jadi untuk cukupkan kekurangan nutrisi dan gizi tersebut, kandungan mineral dan vitamin dalam vitalea boleh membantu ibu.
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu letih sekaligus stress. 

Dalam pantang tak boleh stress. Stress mengganggu penghasilan susu ibu.
Membantu penyembuhan luka dalaman kerana mengandungi zinc.


========
B-Complex
=========

⏩Untuk lancarkan perjalanan darah
⏩Untuk atasi stress dan meroyan

Fungsi b-complex ialah menstabilkan emosi untuk ibu berpantang.  
Stress keterlaluan ditakuti ibu ‘gila meroyan’ Penenang saraf. Menukarkan makanan kepada tenaga. Membantu juga dalam penghasilan sel darah merah.. Memelihara kulit dari dalam.

Vitamin B juga penting untuk kecantikan kulit.

=======
Vitamin C
========
.
⏩Untuk kuatkan imunisasi
⏩Untuk baik pulih luka
⏩Untuk cerahkan kulit secara  keseluruhan.

Vitamin penting untuk penyembuhan luka jahitan.

Membantu meningkatkan sistem pertahanan bayi dan ibu. Alhamdulillah semasa tempoh berpantang saya bebas demam. Demam abnormal bagi ibu berpantang tau..Membentuk kolagen dan penting untuk kecantikan kulit.

Untuk kulit cantik ambil vitamin C tau.

======================
Energizing Soy Protein ( ESP )
======================
.
⏩Untuk cepatkan luka cantum
⏩Untuk banyakkan susu badan
⏩Untuk berikan lebih tenaga, kawal selera makan but at the same time susu banyak
⏩Untuk cantikkan kulit (baby pun inshaaAllah gebu nnt sebab dpt khasiat drp susu badan)

Membantu memberikan tenaga yang lama.Membantu kawal kolestrol ibu dan bantu tubuh ibu kembali fit seperti sebelum mengandung.

Kepentingan protein untuk ibu berpantang ialah memberikan tenaga selain itu memulihkan tisu yang rosak semasa melahirkan anak. Dalam pantang keperluan protein kita agak terhad. Dan protein boleh bertahan dalam suhu 36°c, jika tidak ia akan merosakkan kandungan asid amino semulajadi yang terdapat dalam protein.

Protein dan Asid amino diperlukan untuk penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susu yang cukup untuk anak.

ESP dihasilkan dari kacang soya non GMO (tidak diubah genetik). Dibasuh menggunakan air dan suhu sederhana untuk mengekalkan enzim dalam ESP

Ramai yang beri feedback selepas minum ESP susu lebih pekat.


Juga, boleh add on ini untuk ibu yang menyusukan bayi secara eksklusif :-
=========
Ostematrix
=========

⏩Untuk kuatkan tulang
⏩Untuk atasi sembelit / buasir
⏩Untuk elakkan sakit2 seluruh badan especially pinggang, belakang n tapak kaki.

Dalam tempoh pantang, ibu kerap mengalami sembelit. 
Ostematrix membantu melembutkan najis dan melancarkan pergerakan usus kerana mempunyai mangesium di dalamnya.

Menguatkan tulang ibu dan bayi Menggantikan kalsium yang hilang semasa mengandung dan bersalin 40% kalsium diperlukan untuk penghasilan susu

Membantu baiki kebas-kebas dan lenguh,

===========
Omega Guard
===========
.
⏩Untuk kurus, bakar lemak at the same time EPA & DHA baik untuk perkembangan baby

Membantu kurangkan kemurungan ibu berpantang
Mengurangkan sakit kepalaMengawal tekanan darah
Mengurangkan masalah lupa selepas bersalin. Yang ini perkara yang normal berlaku

Membantu dalam perkembangan sensori motor anak.

==============
Alfalfa Complex
==============


⏩Untuk milk booster
⏩Untuk buang angin dan lawas
⏩Untuk ketatkan miss V serta tegangkan payu dara.

Alfalfa ialah raja segala tumbuhan, mempunyai akar sepanjang 6m yang menyerap banyak nutrien..Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi, sakit belakang terutama semasa menyusu
Membantu sebagai ‘milkbooster’ kerana mengandungi agen galactagogoe.


Kaya dengan vitamin K dan boleh diambil enam minggu sebelum bersalin untuk kurangkan risiko buasir semasa bersalin. Terkeluar akbiat meneran dengan kuat.

Bertindak sebagai ‘kacip fatimah’, merapatkan bahagian intim wanita

Membantu kurangkan keputihan

Pemulihan urat selepas bersalin

.
========
Lecithin
========
.
⏩Untuk atasi masalah bengkak susu
⏩Untuk memecahkan lemak dalam makanan
.
.
*Untuk czer*
========
VIVIX
========

Boleh tambah Vivix! 
- Untuk sembuhkan luka & rahim dengan cepat
- Kurangkan rasa ngilu - Kuatkan rahim
- Bahagian czer cepat baik & parut senang pudar
- All in one vitamin & awet muda kalau amalkan Vivix ni.

.

HARGA
Set Berpantang
Anggaran 
➤Rm300 set budget / basic

➤Rm600 fullset
VIVIX 



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Shakleeyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading