Wednesday, 9 October 2019

Tips Naikkan Hb Low Ibu Hamil


Tips naikkan Hb
Pelbagai pengalaman yang akan di alami ketika ibu Hamil. Yang paling merisaukan bila selepas check up di klinik nurse cakap. HB Low. Aduii rendah lagi😥

Dah makan pil iron tapi Hb masih rendah?
Pasti pelbagai tips dan petua akan dicuba untuk selesaikan masalah ini. Stress mula la melanda. Lagi bahaya untuk kandungan.

Cuba rileks dan bertenang ye. Sini Yati ada kongsi sedikit tips untuk menaikkan Hb dengan meningkatkan kadar penyerapan iron.

Ini berdasarkan pengalaman sendiri juga dari pengalamab ibu-ibu hamil yang lain.

Tips Naikkan HB 

✅Jangan makan pil zat besi bersama kalsium termasuk susu, produk tenusu dan sumber kalsium yang lain
✅Mengambil pil zat besi semasa perut kosong akan meningkatkan kadar serapan zat besi
✅Pil zat besi juga baik dimakan bersama pil vitamin C atau minuman dan makanan yang mengandungi vitamin C yang tinggi seperti jus oren dan jus jambu batu.
✅Pil zat besi juga boleh diambil bersama vitamin lain seperti Vitamin B Complex dan Vitamin C.
✅Ambil tablet zat besi samaada 2 jam sebelum makan atau 2 jam selepas makan
✅Sekiranya ibu hamil masih mengalami sembelit dengan pengambulan pil zat besi, cuba minum jus prun
.
Moga Hb ibu naik kerana Hb rendah boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi.

Selain itu juga Yati ambil multivitamin Vitalea bersama Vita C Shaklee.
Set pilihan utama ibu hamil jika Hb low.

Set Naikkan Hb Ibu Hamil

Ini juga disokong oleh Dr. Zubaidi yang mana serapan ion lebih baik jika ambil bersama vitamin C.
Saranan Dr. Zubaidi

Testimoni naikkan Hb

Set ini boleh dapatkan dengan Harga Vitalea (RM 93.75) dan Vita C (RM97.50)

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp
Nutriyati 0193024241
Pages : COD Shaklee Bangi
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Tuesday, 8 October 2019

Promosi Ostematrix Shaklee Beli 3 Botol Diskaun 5%.

Promosi Ostematrix 

OsteMatrix atau dalam bahasa mudahnya ialah pil kalsium merupakan sumber kalsium terbaik. .

Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. 


Kandungan dalam ostematrix 

Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. .

Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil ostematrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan! .
Manfaat ostematrix 


Pelbagai simptom yang dikenalpasti bila badan kekurangan kalsium. Cuba kita cek ada ke kita alami simptom ini. Jika ada cuba la cari penyelesaian secepatnya.

Pilihan Yati Pastinya Ostematrix Shaklee ini. Kebetulan bulan October ini ada promosi. Terus grab banyak-banyak. Tak rugi tau. Sebab expired tahun 2021. Sihat dapat. Jimat pun dapat. ☺️
Simptom kurang kalsium 
Mana nak cari? Mudah je terus contact Yati
⤵️
Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Tuesday, 24 September 2019

Promosi Vivix Murah Jimat Berakhir 30 September 2019



Promosi Vivix
Masih ingat PROMOSI JOM SHAKLEE tu? 
Bulan September ini LAST tau! 
Lepas ini berakhir lah promosi Vivix murah  Jimat Berbaloi ini. 

Ada yang belum tahu apa itu vivix?
Boleh lihat di sini⤵️
Apa itu Vivix Shaklee? 

Vivix?
Hanya di paternkan dari Shaklee tidak boleh ditiru oleh pihak lain.

Vivix ni adalah suplemen dalam bentuk cecair pekat merah yang bermanfaat untuk kesihatan. Vivix terkenal sebagai suplemen untuk anti-penuaan yang bekerja jauh ke tahap sel (peringkat DNA)

Pelbagai persoalan berkaitan vivix?
Di sini Yati ada sertakan jawapan kepada persoalan itu
👇
Persoalan tentang vivix
Vivix

Continue Reading

Saturday, 3 August 2019

Promosi Vivix Shaklee Murah Ogos 2019

Promosi Vivix
Dah lama terliur nak rasa Vivix ni. Ramai sungguh yang cakap keberkesanan vivix ni. Bila la nak ada Promosi Murah.
Tengok ni
👇


HARI INI tuan-tuan dan puan-puan . Bulan Ogos 2019 ni Shaklee dah announce Vivix ade promo gempak! 

🍷Beli 2 Botol Vivix Diskaun 5%
       Harga RP (RM902.50) 

🍷🍷Beli 6 Botol Vivix PERCUMA 1 Botol 
         "Maksudnya dapat 1 Botol yang
                Bernilai RM475"
        Harga RP (RM2850) 

Best kan Promosi Vivix ni Murah sangat ni. Berbaloi-baloi sangat harganya. Teruskan membaca ya. Di bawah ni ada lebih detail kenapa harganya yati cakap Murah.

Vivix ni adalah suplemen dalam bentuk cecair pekat merah yang bermanfaat untuk kesihatan.

Kenapa perlu dapatkan Vivix? 

💖Produk boleh bantu baiki sel bermula dari DNA lagi
💖Bantu upgrade sel dengan tambahkan enjin sel atau pun mitokondria tempat jana tenaga sel
💖 Bantu badan jadi sihat dan bertenaga
💖Halang berlaku kerosakan sel

Semua nye kait dengan sel la. Sel kan unit yg paling kecik. Dari sel tu la terbentuknya jadi tisu. Dari tisu, terbentuknya jadi organ. Organ pula bergabung membentuk sistem badan.

So, nak betulkan sistem badan, kita mula betulkan sel dulu 🤗

Jadi, siapa je yang boleh amalkan vivix ni?? Semua dari kita boleh amalkan vivix ni. Sesuai sangat. Dah la 1001 macam boleh ikhtiar dengan vivix ni

Biar vivix bantu anda untuk 👇👇👇

-memelihara kesihatan jantung
-memelihara kesihatan otak
-memelihara kesihatan sistem imun
-memelihara kesihatan sendi
-perlindungan antioksidan
-anti penuaan
-merendahkan tekanan darah
-anti kanser 
-merendahkan tahap kolestrol
-menguatkan tulang
-mengurangkan atritis
-anti inflamasi
-menguatkan daya ingatan
-menghalang pembentukan tumor
-mengawal selia insulin (diabetes) 
-membantu glaukoma
-melegakan allergic & lelah
-menghalang alzheimer
-mencegah masalah prostat
-mengawal selia kelikatan darah
-memperbaiki kualiti tidur
-anti depresi
-memperbaiki sel kulit
-melambatkan penuaan
-menghilangkan kedut halus
-memutihkan kulit
-mempercepatkan penyembuhan luka
-membantu luka ibu bersalin cepat pulih
-menghilangkan jeragat/pigmentasi
-meningkatkan daya seksual
-meningkatkan tahap kesuburan
-meningkatkan pengeluaran sperma yg berkualiti


#PROMOSI VIVIX BULAN NI, MACAM MANA PULA?? 

Begini nilai cash back untuk pembelian vivix bulan ni
2 botol = RM36.10
4 botol = RM115.52
6 botol = RM250.80


Ingat ya hanya Ogos 2019 ni, Beli 6 botol, percuma 1 botol yang bernilai RM 475 lah..Saranan Yati kan kumpul order sama-sama dengan kawan-kawan atau ahli keluarga yang lain. Grab terus 1 set 6 botol vivix. Best kan😍
Wehuuu

Udah la jimat 5% (lebih kurang RM30+) untuk setiap 2 botol. 

4 botol jimat 10% 
6 botol jimat 15%


Lagi sekali yati ingatkan ye penjimatan ni BULAN INI SAHAJA tau. BULAN OGOS 2019 SAHAJA. Beli Vivix ini dapat lagi 

💸FREE MEMBERSHIP
💸FREE POSTAGE 
💸Rebate bermula dari RM30+

Lagi best Yati ajarkan cara ambil Vivix dengan cara yang berkesan mengikut masalah yang dihadapi. 👍


Macam mana nak order?
Apa tunggu lagi klik je Wasap Yati
#FASTRESPOND

🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar
Continue Reading

Friday, 2 August 2019

Promosi Merdeka Shaklee Ogos 2019

Promosi Shaklee Ogos
1 Ogos 2019 menjelang tiba. Bulan Ogos ni istimewa untuk Yati kerana ini bulan kelahiran puteriku "Ummu Hanani". Tahun ni genap la 8 tahun si kakak cantik manis ni. 
Bulan Ogos juga Bulan kemerdekaan buat Malaysia tercinta. Tahun 2019 ini ditambah lagi dengan Bulan Zulhijjah iaitu bakal menyambut AidilAdha 10 Ogos Nanti. 

Sini Yati bukan nak cerita pasal merdeka atau AidilAdha tapi nak show off Promosi Shaklee Ogos 2019.

💞PROMOSI VIVIX
💞PROMOSI SHAKLEEBABY
💞PROMOSI YOUTH 
💞PROMOSI Jom Shaklee

Banyak kan Promosi bulan Ogos ni. Yati jelaskan dengan lebih detail ye. 

1. PROMOSI VIVIX
👉🏼👉🏼 Belian 6 Botol PERCUMA 1 Botol
Harga RP (RM2850) 

Promosi Vivix
👉🏼👉🏼Belian 2 Botol Diskaun 5%
Harga RP (RM 902.50)

Apa yang dapat bila buat belian Vivix ni
✔️PERCUMA KEAHLIAN Shaklee RM65
✔️ PERCUMA postage RM10
✔️Bonus Tunai  RM 250+
✔️ Dapat Percuma 1 botol yang bernilai RM475 (T&C) 

Lihat kelebihan Vivix

2.PROMOSI SHAKLEEBABY
Shakleebaby
👉🏼👉🏼Belian  1 Botol Free 1 Botol
Samaada 
💞Soothing Lotion 
(Harga Retail RM137.50)
ataupun 
💞Massage Oil
(Harga Retail RM98.75)

3.PROMOSI YOUTH MASK (Extended) 

Youth Mask
💐GOLD + GOLD ( For dry skin )
💐CLAY + CLAY ( For oily skin )
💐GOLD + CLAY ( For combination skin )
(Harga Retail RM 297.50)

Anda boleh pilih nak gabungan yang mana satu
Selain tu, anda juga akan dapat freegift iaitu :
Freegift Youth Mask

🔸YOUTH Facial Brush
🔸YOUTH Organza Bag
🔸YOUTH Mask Usage Guide (Eng) 

4.PROMOSI JOM SHAKLEE (Extended) 

🍷Belian 2 Botol Vivix hanya RM684

😎Belian Youth Starter Set Hanya RM612

💞Belian Daily Essential Set Hanya RM736. 20

🔸Vivix.                  🔸ESP
🔸Vitalea.             🔸S.R Vita C Plus
🔸Omega Guard   🔸BComplex

Akan dapat lagi kelebihan dengan belian Set Jom Shaklee ini :

🔥Dapat Harga Ahli
🔥FREE KeAhlian
🔥Dapat Lagi Diskaun 10%
🔥Dapat Bonus Cash Back Rm30+
🔥FREE Exclusive Paperbag
🔥FREE Delivery 


Best kan Promosi bulan ini. Banyak sangat kelebihan yang kita dapat. Nak tahu lebih detail setiap items Shaklee boleh review terus dalam blog ini.

Atau klik je Wasap Yati.
#Fast Respond

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Friday, 5 July 2019

Suplemen Kesihatan Semasa Haji atau Umrah


Musim Haji sudah tiba. Tahniah pada yang bertuah terpilih menunaikan Haji pada tahun ini. 

Segala persiapan sudah dibuat. Bila disana kita pasti nak buat ibadah yang terbaik. So kesihatan kita pun mesti terjaga. 

Salah satu cara adalah dengan siapkan bekalan suplemen yang sesuai semasa beribadah nanti. 

Badan sihat ibadah terjaga. Semoga peroleh Haji yang mabrur. Amiin

Sini Yati sertakan setiap kebaikan dari suplemen yang sesuai. 

KEBAIKAN SETIAP PRODUK DALAM SET KESIHATAN HAJI DAN UMRAH SHAKLEE

Vita-lea – Multivitamin untuk membekalkan nutrisi yang lengkap dan cukup kepada kita kekal cergas dan bertenaga sepanjang masa di tanah suci.

Performance Drinks – Minuman tenaga yang digunakan oleh para atlit antarabangsa. Minuman ini sebagai bekalan supaya tidak terdehidrasi, mengekalkan stamina. memang boleh minum air zam-zam atau sebagainya tp takut pula klu anda akan selalu ke tandas. Jadi, PD penyelesaiannya.

Garlic – Berfungsi sebagai antivirus dan anti jangkitan kepada penyakit sejurusnya sebagai perisai kepada sistem imun badan anda sepanjang ibadah Haji.

Vitamin C – Meningkatkan imunisasi tubuh badan untuk melawan penyakit. Jarang selesema dengan vitamin C’ungkapan inilah selalu di dengar oleh pelanggan-pelanggan kami yang mengambil vitamin C. Vitamin C sangat sesuai untuk membina sistem imun dan mengurangkan risiko selesema dan tidak sebabkan kulit kering dan bersisik

Ostematrix – Mengelak kekejangan kaki akibat berjalan jauh. Membekalkan kalsium bagi menguatkan tulang untuk ibadah-ibadah yang memerlukan kekuatan fizikal di sana.

Omega guard – Mengurangkan sakit kepala, meningkatkan sistem imun tubuh, memelihari fungsi fungsi sendi dan anti-radang.





Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Wednesday, 3 July 2019

Testimoni Pengguna Vita C Shaklee

         
Vitamin C Shaklee

❤️Anda makan 7.5 biji oren bersamaan dengan anda consume 1 biji Vitamin C Shaklee..
Bukan tu je...
❤️ Consume shakle vitamin C setiap hari anda akan👇🏻

✅ Mencerahkan dan melembutkan kulit .
✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata .
✅ Mengatasi masalah kulit sunburn .
✅ Merangsang penghasilan Collagen dalam badan .
✅ Memelihara kesihatan tulang, gusi dan gigi .
✅ Menguatkan sistem imuninasi tubuh .
✅ Mengatasi masalah jerawat .
✅ Melindungi sel daripada kerosakan disebabkan persekitaran & radikal bebas

❤️Jimat tau!! 1 botol tahan 6 bulan 😍

Jom Lihat Testimoni dari pengguna Vita C Shaklee👉
.








Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Kelebihan Vita C Shaklee


3x Vit C SR Percuma 1x Vit C Chew! 

Kenapa mesti cuba Vitamin C Shaklee ⤵️
.
💫 Boost Natural Kolagen
💫 Tingkatkan imunisasi
💫 Bantu kekalkan awet muda
💫 Atasi masalah insomnia
💫 Baiki sistem pendarahan
💫 Mencegah penyakit berjangkit 
💫 Cerahkan kulit 
💫 Mengawal kulit berminyak
💫 Lindungi kulit dari radikal bebas
💫 Bantu masalah sunburn
💫 Memberikan tenaga
.






Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Promosi Shaklee Julai 2019



Wow wow wow..❗❗❗
Promosi Julai 2019

▶ Sustained Release Vita-C Beli 3 dapat 
percuma 1 Chewable C-Plus

▶ Zinc Plus Beli 3 percuma 1

▶ 30% Off Shaklee Item untuk Baby 

▶ Set Kombo Belian YOUTH 

Dapatkan vitamin untuk seisi keluarga anda sekarang ok 😍


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading