Wednesday, 1 July 2020

ResV Vivix Kapsul



Vita C tak ade stok?

Tapi ResV ada ye kawan-kawan semua ni sementara stok masih ada! Limited juga! 

Kenapa ResV? 
Dalam ResV ni ada blackcurrant yangmana mengandungi sumber vitamin C 4x ganda lebih power dari buah oren tau!! 

So sesuai sangat bagi yang nak tingkatkan imunisasi badan tu. 
Dan juga ResV untuk yang nak rasa lebih tenaga
Lagi?
✔️Untuk yang nak kawal paras gula 
✔️Untuk yang nak kawal kolestrol dan tekanan darah
✔️Untuk yang nak TTC / ikhtiar hamil

Sudah ramai yang ambil ResV ini dan rasai kesan yang sangat positif. Sini ikuti testimoni dari pengguna ResV 
⤵️


Jangan tunggu lama-lama ye ResV tengah murah ni.. Tarikh luput pun lama lagi May 2021 TAMBAH lagi dapat FREE membership Shaklee dan FREE pos!

KLIK di sini ye
RESV vivix Kapsul
https://wa.me/60193024241?text=NakResV

#NutriyatiShaklee
#ResVshaklee 

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Sunday, 7 June 2020


ESP IS BACK‼️SELLING FAST‼️LIMITED ITEM‼️PROMO HARGA AHLI‼️⁣⁣
⁣⁣
Saya open pre order ESP now!
Limited item ya first come first serve ⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣
✅ FREE POSTAGE⁣⁣
✅ FREE KEAHLIAN SHAKLEE RM35⁣⁣
✅ HARGA AHLI⁣⁣
⁣⁣
ESP untuk ⁣⁣⤵️
⁣⁣
✅ masalah parut | jerawat | kulit breakout⁣⁣
✅ berat ideal | loss weight | gain weight⁣⁣
✅ milk booster | ibu pantang | hamil⁣⁣
✅ kurangkan craving benda manis | kenyang lebih lama⁣⁣
⁣⁣


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


⁣⁣
Continue Reading

Monday, 13 April 2020

Perintah Kawalan Pergerakan Disebabkan Pandemik Covid-19


Utk memori tahun 2021 nanti๐Ÿ˜‡

Takkan sesekali aku lupa ....

Bermula
18 Mac - 14 April 2020
Perintah Kawalan Pergerakan ...

Hari ni merupakan Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) fasa ke-3 bersambung hingga 28april 2020.

⛽harga minyak jatuh sehingga RM1.25 seliter
๐ŸขSemua pejabat di seluruh Malaysia diarah tutup sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan kerja - kerja dilaksanakan sepenuhnya dari rumah.
๐Ÿ“ฑ๐Ÿ–ฅ️Semua sekolah dan pendidikan dilaksanakan di atas talian.
๐Ÿ•ด️๐Ÿ•ด️Penjarakkan sosial sentiasa diutamakan.
♦️Pita pelekat dilekatkan di atas lantai - lantai kedai untuk menentukan jarak selamat 1 meter di antara pelanggan
๐Ÿฝ️Restoran dan kedai - kedai makan ditutup, hanya dibenarkan bungkus sahaja.
๐Ÿšถ๐Ÿšถ๐ŸšถHanya beberapa orang sahaja dibenarkan berada di dalam kedai.
๐ŸคKedai bukan keperluan asas dan perniagaan tidak berkaitan pembekalan makanan diarah tutup.
๐Ÿคธ๐Ÿ‹️Keseluruhan acara dan musim sukan di seluruh dunia dibatalkan serta merta
๐Ÿ’ƒKonsert, perlancongan, festival, acara hiburan dibatalkan.
๐Ÿ‘ฐ๐ŸคตMajlis perkahwinan dan pelbagai sambutan majlis bersama keluarga dibatalkan.
๐Ÿ•Œ⛩️Tiada lagi jemaah di masjid, dan rumah - rumah ibadat ditutup.
๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ‘ง‍๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จ‍๐Ÿ‘จ‍๐Ÿ‘ฆTidak dibenarkan perkumpulan 50 orang atau lebih, kemudian diubah kepada 20 org atau lebih, hanya dibenarkan 10 orang atau kurang dari itu dibenarkan.
๐ŸŽก⛲Taman permainan kanak - kanak ditutup.
๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ”ฌ๐Ÿ‘ฉ‍⚕️Kekurangan stok penutup muka, gaun, dan sarung tangan untuk kegunaan pekerja barisan hadapan.
๐Ÿ›ŒKekurangan alat bantuan pernafasan bagi pesakit kritikal.
๐ŸงคBerlakunya pembelian panik sehingga kekurangan alat pembasmian, tiada sabun cuci tangan, tiada cecair pembersih tangan
๐Ÿฅฆ๐Ÿ›’Rak - rak di kedai menjadi kosong.
๐ŸญKilang - kilang pembuatan, kilang penyulingan dan perniagaan lain telah menukar perkhidmatan mereka dengan membantu menyediakan visors, penutup muka, cecair pencuci tangan dan PPE.
⛔Kerajaan telah melaksanakan sekatan jalan di setiap kawasan dan tertutup kepada pergerakan yang tidak penting.
✈️Tiket kapal terbang murah, namun kita tidak boleh keluar melancong.
Sidang media dari Kementerian Kesihatan di keudarakan setiap hari.
๐Ÿ“Kemaskini kes baru, yang telah sembuh dan pesakit yang meninggal dunia dilakukan setiap hari.
๐Ÿš—๐ŸšฆJalan raya menjadi kosong tanpa kelibat manusia.
๐ŸงคRamai orang memakai penutup muka dan sarung tangan apabila keluar.   
๐Ÿ‘ฉ‍⚕️Pekerja kesihatan pula, menjadi takut untuk pulang ke rumah dan berjumpa keluarga.
๐Ÿ“ˆ๐Ÿ“‰" Mendatarkan lengkung graf" itulah yang sering dikatakan, bersama dengan kata-kata " Kita lakukan ini bersama" dan "Kita akan sembuh bersama"
๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ตBantuan Prihatin Nasional masuk dlm acc msg2 bermula 6April 2020.. Dari kerajaan yang baru seminggu terbentuk lalu terpaksa menghadapi ancaman wabak ini... Alhamdulillah tq PM

๐Ÿ˜ชTerbaru Tiada Bazar Ramadan 
Tiada Solat Terawih berjemaah di Surau, Masjid hanya di rumah saja. Juga Sambutan Aidilfitri tidak akan seperti tahun-tahun sebelum ini. Solat Aidilfitri hanya dirumah juga. Mungkin Hanya sambutan dengan keluarga di Rumah saja. Allahuakbar. Betapa besar dugaan dari Allah yang diturunkan pada kita semua. 

Ini adalah Novel Coronavirus ( Covid19) suatu penyakit pandemik, yang diwartakan pada 18 mac 2020

Kenapa saya tulis status ini?

Kerana , satu hari nanti ,status ini akan muncul di paparan ingatan FB saya, dan ia memberikan peringatan kepada saya, supaya menghargai nyawa ini dan orang - orang yang kita sayang.

Nikmat mana lagi yang telah kita dustai?
Bersyukurlah. Dan sentiasa berterima kasih
Lakukan kebaikan antara satu sama lain - sayangi antara satu sama lain - dan sentiasa menyokong antara satu sama lain

Kita semua adalah satu ! ❤️

18mac-30mac 2020 (pkp fasa1)
1april -14april 2020 (pkp fasa2)
15april-28april 2020 (pkp fasa3)

Adakah akan dilanjutkan?
Adakah kita bersedia dengan Menyambut Ramadan dan Aidilfitri di rumah saja tanpa berkumpul dan berjumpa Ahli keluarga dan suadara mara yang lain??

Marilah kita berjuang putuskan rantaian Covid-19 ini. Dengan ikut arahan PKP ini BERSUNGGUH-SUNGGUH bukan hanya sambil lewa.

Kekalkan bertenaga dan tingkatkan juga imuniti badan kita dengan suplemen yang diperlukan oleh badan kita. Terutamanya di Bulan puasa yang bakal datang tidak kurang 10HARI SAJA LAGI.






Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Sunday, 22 March 2020

Kebaikan Vitamin C Shaklee

Kebaikan Vitamin C untuk imun badan kita

๐Ÿ‘‰Membantu memperkuat sistem IMUN yang melindungi sel daripada jangkitan virus dan sel abnormal.

๐Ÿ‘‰ Membantu membaiki tisu, contohnya: menyembuhkan luka dan kulit.

๐Ÿ‘‰ Membantu meningkatkan penyerapan zat besi, kalsium dan magnesium di dalam badan, komponen yang penting dan pembentukan kolagen, tisu penghubungan dan rawan yang sihat.


Harga Runcit 1 botol Vitamin C Shaklee
dengan mempunyai 180biji.



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Thursday, 19 March 2020

Doa Perlindungan dari Wabak Covid-19

Jom sama-sama kita berdoa memohon semoga diberi perlindungan dari Wabak Covid-19 yang makin menular. 


Juga kuatkan imuniti badan kita dengan pengambilan Vitamin C yang mencukupi. Sustained Release Vita C Shaklee yang 500mg sesuai diambil dengan kadar 1biji ke 4biji sehari iaitu maksimum 2000mg.


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Kebaikan Cinch Shake Shaklee Dengan Promosi 10%


 Kebaikan Cinch Shake Shaklee


Promosi Diskaun 10%
===================
Pilihan 3 perisa
๐Ÿ‘‰ Coklat
๐Ÿ‘‰ Cafe Latte
๐Ÿ‘‰ Vanilla



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Gastrik Cara Atasi Dengan Cepat


Gastrik?
Apa cara nak atasinya ye?

ESP Shaklee ni sentiasa jadi rebutan semua orang.
.
Antaranya student, ibu mengandung, yang ikhtiar nak hamil, tengah berpantang, ibu menyusu,warga berusia, yang belum kawen dan dah berkawen dua2 pun boleh .

KHASIAT ESP UNTUK MASALAH GASTRIK
.
๐Ÿ’ฅ Mengurangkan keasidan dalam perut
๐Ÿ’ฅ Memgelakkan hakisan dinding perut
๐Ÿ’ฅ Membaiki tisu-tisu perut yang telah terhakis .

Ditambah dengan
๐ŸŒบPeppermint yang membuang angin dan pedih ulu hati
๐ŸŒบOstematrix yang bantu neutralkan asid dalam perut dan melawaskan penghadaman.

Gastrik tidak menyerang lagi. ๐Ÿคฉ


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


Continue Reading

Tuesday, 17 March 2020

Covid-19 Tempat Pemeriksaan atau Hospital untuk Di hubungi

PATUHI ARAHAN SEMOGA BERMANFAAT

Peringatan Tambahan COVID-19.

 Jika anda merasakan anda dijangkiti, jangan pergi ke klinik biasa dan jangan pergi ke hospital tetapi sila hubungi terus ke cawangan kawalan penyakit berjangkit yang akan mempunyai pakar datang untuk memeriksa anda secara percuma. kongsi dan biarkan lebih banyak orang melihat / mengetahui!

 Malaysia mempunyai 26 tempat / hospital untuk memeriksa / menguruskan jangkitan positif / negatif terhadap kovid, antara lain (2019-nCoV)

 ● (Hospital tuanku Fauziah) kangar Perlis
 Tel: 04-9738000

 ● (Hospital Pulau Pinang) Pulau Pinang
 Tel: 04-2225333

 ● (Hospital Raja Permaisuri Bainun) Ipoh Perak
 Tel: 05-2085000

 ● (Hospital Sungai Buloh) Selangor
 Tel: 03-61454333

 ● (Hospital Kuala Lumpur)
 Tel: 03-26155555

 ● (Hospital Tuanku Ja'afar) Seremban Negeri Sembilan
 Tel: 06-7623333

 ● (Hospital Melaka) Melaka
 Tel: 06-2892344

 ● (Hospital Sultanah Aminah) johor Bahru
 Tel: 07-2231666

 ● (Hospital Tengku Ampuan Afzan) Kuantan Pahang
 Tel: 09-5133333

 ● (Hospital Sultanah Nur Zahirah) terengganu
 Tel: 09-6212121

 ● (Hospital Raja Perempuan Zainab II) Kota bharu
 Tel: 09-7452000

 ● (Hospital Kuala Krai) kelantan
 Tel: 09-9666333

 ● (Hospital Tumpat) kelantan
 Tel: 09-7263000

 ● (Hospital Sultanah Bahiyah) alor Setar
 Tel: 04-7406233

 ● (Hospital Sultanah Maliha) langkawi
 Tel: 04-9663333

 ● (Hospital Labuan) Tel: 087-423922 / 423919

 ● (Hospital Queen Elizabeth) Sabah
 Tel: 088-517555

 ● (Hospital Duchess Of Kent, Sandakan)
 Tel: 089-248600.

- Sarawak ada 4 hospital besar iaitu Hospital Umum Sarawak Kuching, Hospital Sibu,Hospital Bintulu dan Hospital Miri yang mengendalikan kes COVID-19

 Tolong bantu orang lain yang juga membantu diri anda.

Semoga bermanfaat ☺️
 ๐Ÿ™๐Ÿ™‡๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿฅฐ๐Ÿ‘
Continue Reading

Sunday, 15 March 2020

Promosi Shaklee Ramadan 2020


Promosi Sempena Kedatangan Ramadhan
DISKAUN 10%
Membekalkan tenaga juga tidak keletihan bila berpuasa. Bukan hanya untuk dewasa. Tapi juga sesuai untuk Kanak-kanak.

CINCH MIX (Perisa Coklat, Latte, Vanilla)
==========

PENGANTI MAKANAN BERAT
TENAGA SEHARIAN
TAK CEPAT LAPAR
 BAKAR LEMAK GANTI OTOT

CINCH TEA
==========

Cinch tea tu takkan buat mengantuk
Rasa lebih cergas

Bila minum lepas berbuka
Boleh la solat terawih tanpa rasa penat

@ masa bangun malam
Minum ni dulu then solat sunat
Badan cergas tak rasa mengantuk

Bila minum lepas sahur sebelum imsak tu..
Tak rasa mengantuk bila kerja kul 8-10 tu pagi..
Almaklumlah..bangun awal sahur kan๐Ÿ˜


MEALSHAKE
===========


Bagi anak minum ni masa berpuasa
Multivitamin untuk kanak2
Rasa kenyang dan cergas
Ganti sarapan / nasi
Sangat sedap boleh mix air susu/ milo / coklat.
Bagi masa sahur

Anak2 cergas tak letih sepanjang hari.

Ni memang semua set wajib bagi Yati sekeluarga.

Anda bila lagi?
Jom selit order awal2 sebelum SOLD OUT.

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

#NutriyatiShaklee
#shakleeramadan
Continue Reading

Promosi ResV Vivix Kapsul


RES-V VIVIX CAPSULE

๐Ÿ‘‰Mudah di bawa ke mana-mana
๐Ÿ‘‰Kekal segar 24 bulan
๐Ÿ‘‰Tak perlu simpan dalam peti!
๐Ÿ‘‰Ada 60 kapsul so boleh la budget untuk makan berapa lama ๐Ÿ˜

Hidup lebih sihat dan Bertenaga dengan Khasiat Polifenol . Khasiat Terbaik RES-V .

๐Ÿ‡ Kekal Sihat
๐Ÿ‡ Peredaran Darah Yang Sihat dan lancar
๐Ÿ‡ Tahap Gula Darah Yang Sihat
๐Ÿ‡ Menyokong Detox Yang Berkesan
๐Ÿ‡ Fungsi Otak yang sihat
๐Ÿ‡ Meningkatkan Tenaga dan Kekuatan Otot
๐Ÿ‡ Perkembangan Sel Yang Sihat
๐Ÿ‡ Memelihara Dan Menyokong Kesihatan Sendi
๐Ÿ‡Memelihara Kesihatan jantung

Nutrien Penting Untuk Kesihatan Sel dalaman !

Nak jimat berganda?

Dengan maintain kesihatan setiap bulan dengan ResV
✓ Hanya dengan RM2488 BELIAN 6 BOTOL PERCUMA 1 BOTOL
✓ Dapat pula pulangan wang tunai sebanyak RM256

Promosi

✅Beli 2 Botol Off 5%

✅Beli 6 Percuma 1 Botol!


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


Continue Reading

Saturday, 1 February 2020

Promosi Shaklee February 2020



Bye - bye January. Welcome February. 
Begitu la bulan berganti bulan. 
Promosi Shaklee juga berganti baru. 

Jom lihat apa yang menarik. 
⤵⤵⤵Promosi bulan FEB! ⤵⤵⤵


๐Ÿ”ฅTINGKATKAN IMUN DAN PERLINDUGAN TUBUH DARI PENYAKIT BERJANGKIT!๐Ÿ”ฅ

✅ ZINC - Beli 1 Percuma 1

✅ COQTROL - Beli 3 Off 10%

✅ TWIN PACK PROMOTION 
❤Vitamin C sustained released - kuatkan antibodi , tenaga dan kecantikan 

❤Garlic - Antibiotik semulajadi 

❤Performance Drink - kekalkan air dalam badan / elak hidrasi

❤Mealshake - Multivitamin untuk kanak2 bentuk minuman 

❤Vitalea - Multivitamin utk kanak2 bentuk tablet


✅ RADIANCE C & E - Percuma bila Beli Set Youth Skincare dalam nilai RM700! 

.... yeay TQ SHAKLEE ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

Promosi ni semua utk kuatkan IMUN 
Pandai shaklee nak kita educate orang ramai 

Jaga kesihatan since banyak penyakit berjangkit nii.... ๐Ÿ˜ท

Jom siapa nak harga PROMO + DISKUAN Lagi wasap Yati ok! 


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Wednesday, 1 January 2020

Promosi Shaklee Januari 2020 Murah Jimat


Promosi Shaklee January 2020

1. JOM SHAKLEE EXTEND
----------------------------------------

๐ŸŒ  VIVIX Twinpack 
๐ŸŒ  Set Hamil
๐ŸŒ  Set Berpantang
๐ŸŒ  Daily Essential
๐ŸŒ  Starter Set YOUTH

2. OMEGA GUARD
     Beli 2 botol Diskaun 5% 


3. Zinc Plus
      Beli 1 botol Free 1 botol jimat RM56


4. Belian YOUTH bernilai 200uv
   Dapat FREE Radiance C + E yang bernilai RM400+


Untung kan Promosi Tahun baru January 2020 ni.. Murah Jimat Berbaloi-baloi. 



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..๐Ÿ™‚
๐Ÿฆ‹WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


Continue Reading