Wednesday, 7 October 2020

Vitamin C Kuatkan Antibodi Kurangkan Risiko Jangkitan Covid-19 | Nutriyati

Kes dah meningkat, makan Vitamin C memang tak boleh elak Covid19.

Tapi bila badan kita imun sistem kuat, Insya-Allah risiko berkurang bila badan kuat lawan penyakit.

Salah satu cara naikkan imun badan adalah dengan amalkan vitamin C. Shaklee punya ni 1 biji ada lebih 500mg vitamin C.

Sebiji sehari dah cukup. 1 botol tahan 6 bulan sebab ada 180 biji kalau makan seorang. Kalau share laki bini berdua, kira 3 bulan lah kan tahan.

Harga pun berbaloi. Tak sampai RM100. So memang jimat sangat.

Dapat pula macam-macam manfaat bila ambil Vitamin C secara konsisten. 



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂

🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp
 : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Sunday, 27 September 2020

Vivix Dan ResV Belian Harga Ahli | Nutriyati

 


🔥VIVIX & RESV HARGA AHLI🔥

⚡ PROMO!!! PROMO!!!⚡


 FREE POSTAGE + FREE AHLI 


Antara Kebaikan Vivix & ResV Shaklee 


💕Meningkatkan kesihatan imum badan

💕Melegakan alergi dan lelah

💕Meningkatkan tahap tenaga

💕Memperbaiki kualiti tidur

💕Menstabilkan perasaan

💕Anti-depresi

💕Anti-inflamasi

💕Mengurangkan / memperbaiki 

💕kompilasi diabetes atau kencing manis



💕Mengawal selia insulin

💕Mengawal tekanan darah

💕Mengawal selia estrogen

💕Memperbaiki mutasi sel

💕Anti-kanser

💕Menghalang kejadian tumor

💕Mengurangkan risiko penyakit jantung

💕Menyokong kesihatan mata

💕Membantu glaukoma

💕Mengurangkan Artritis

💕Menguatkan tulang

💕Meningkatkan daya ingatan

💕Melambatkan simptom alzheimeir

💕Mengurangkan rambut gugur dan beruban

💕Membantu proses penurunan berat badan

💕Meningkatkan pengeluaran sperma

💕Meningkatkan daya seks

💕Mencegah masalah prostat

💕Menggalak penuaan yang sihat

💕Mengurangkan kedutan halus

💕Memutihkan dan mengurangkan pigmentasi 

💕Memperbaiki tekstur kulit




Banyaknya kelebihan Vivix Shaklee ni.

Demi kesihatan menyeluruh.




#NutriyatiShaklee

#shakleereadystockbangi

#vivixshaklee

#resvshaklee 


Order dan konsultan hubungi Yati..🙂

🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Set Kulit Cantik Bersama Shaklee | Nutriyati

 


🙈MALUNYA

KULIT MUKA SENDIRI TAK CANTIK!!


Muka gelap dah tu kusam pula!! Bila nak nampak gebu flawless ni??


BOLEH SANGAT.

Guna aje Set Cantik Shaklee! Bukan untuk cerahkan kulit je, buat kulit jadi moist dan glowing sekali!


Dalam Set Cantik Shaklee ni

ada ESP dan Vitamin C Plus


Apa kesannya pada kulit dan tubuh badan kita bila ambil set cantik ni ye:


Vita-C plus

------------------

🌼 Cerahkan kulit

🌼 Pudarkan parut

🌼 Membentuk collagen 

🌼 Tingkatkan imun badan

🌼 Cepat keringkan luka

🌼 Mencegah pigmentasi kulit 

🌼 Atasi kulit kering



ESP

=====

🍶 Mencerahkan dan menganjalkan kulit 

🍶 Mengatasi masalah parut dan jeragat

🍶 Mempercepat penyembuhan luka 

🍶 Memberi rasa kenyang lebih lama 

🍶 Menganjalkan payu dara & punggung 

🍶 Mengatasi gastrik & pedih ulu hati 

🍶 Memberikan lebih tenaga 

🍶 Mengatasi masalah cepat letih / lesu 

🍶 Membantu untuk kawal selera makan(sesuai untuk yg nak loss weight)



WOWW bestnya 😍

Banyak dah positive feedback dari pengguna Shaklee. Yela guna nak kulit cantik tapi dapat lebih dari tu taw🤭


POSITIVE FEEDBACK

===================





Jom cantik bersama Set Cantik Shaklee🥰🥰


#NutriyatiShaklee

#shakleereadystockbangi

#espshaklee

#espbangi

#vitacshaklee


Order dan konsultan hubungi Yati..🙂

🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Thursday, 16 July 2020

Ikhtiar Hamil Dengan Shaklee



Ramai yang sudah cuba macam-macam produk untuk ikhtiar hamil. Tapi masih belum berjaya. Di Sini Yati ingin kongsikan bagaimana dengan Shaklee untuk ikhtiar Hamil. 

VIVIX

Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.
.
Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.
.
Kesimpulannya, Vivix juga membantu meningkatkan kesihatan lelaki dan wanita dengan meningkatkan lagi kualiti benih telur, memanjangkan jangka hayat telur dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.


GLA COMPLEX

GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
.
Meningkatkan kesuburan dengan cara membentuk persekitaran rahim yang sihat dan membantu wanita dalam menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan.
.
Pengambilan GLA membantu menjadikan cecair serviks lebih subur, nipis, jelas dan elastik bagi memudahkan sperma untuk melalui rahim dan tiub fallopio. Cecair serviks ini juga membantu sperma untuk terus hidup lebih lama di dalam tiub fallopio, dan membolehkan proses persenyawaan berlaku walaupun hubungan seksual dilakukan sebelum masa ovulasi sebenar.

Lihat testimoni yang berjaya dengan set kesuburan Shaklee ini. 






Boleh Dapatkan KONSULTASI CARA MAKAN BERKESAN dari Yati ya 🙂

Agen Shaklee Readystok 019-3024241

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Wednesday, 1 July 2020

ResV Vivix Kapsul



Vita C tak ade stok?

Tapi ResV ada ye kawan-kawan semua ni sementara stok masih ada! Limited juga! 

Kenapa ResV? 
Dalam ResV ni ada blackcurrant yangmana mengandungi sumber vitamin C 4x ganda lebih power dari buah oren tau!! 

So sesuai sangat bagi yang nak tingkatkan imunisasi badan tu. 
Dan juga ResV untuk yang nak rasa lebih tenaga
Lagi?
✔️Untuk yang nak kawal paras gula 
✔️Untuk yang nak kawal kolestrol dan tekanan darah
✔️Untuk yang nak TTC / ikhtiar hamil

Sudah ramai yang ambil ResV ini dan rasai kesan yang sangat positif. Sini ikuti testimoni dari pengguna ResV 
⤵️


Jangan tunggu lama-lama ye ResV tengah murah ni.. Tarikh luput pun lama lagi May 2021 TAMBAH lagi dapat FREE membership Shaklee dan FREE pos!

KLIK di sini ye
RESV vivix Kapsul
https://wa.me/60193024241?text=NakResV

#NutriyatiShaklee
#ResVshaklee 

Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Sunday, 7 June 2020


ESP IS BACK‼️SELLING FAST‼️LIMITED ITEM‼️PROMO HARGA AHLI‼️⁣⁣
⁣⁣
Saya open pre order ESP now!
Limited item ya first come first serve ⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣
✅ FREE POSTAGE⁣⁣
✅ FREE KEAHLIAN SHAKLEE RM35⁣⁣
✅ HARGA AHLI⁣⁣
⁣⁣
ESP untuk ⁣⁣⤵️
⁣⁣
✅ masalah parut | jerawat | kulit breakout⁣⁣
✅ berat ideal | loss weight | gain weight⁣⁣
✅ milk booster | ibu pantang | hamil⁣⁣
✅ kurangkan craving benda manis | kenyang lebih lama⁣⁣
⁣⁣


Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar


⁣⁣
Continue Reading

Monday, 13 April 2020

Perintah Kawalan Pergerakan Disebabkan Pandemik Covid-19


Utk memori tahun 2021 nanti😇

Takkan sesekali aku lupa ....

Bermula
18 Mac - 14 April 2020
Perintah Kawalan Pergerakan ...

Hari ni merupakan Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) fasa ke-3 bersambung hingga 28april 2020.

⛽harga minyak jatuh sehingga RM1.25 seliter
🏢Semua pejabat di seluruh Malaysia diarah tutup sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan kerja - kerja dilaksanakan sepenuhnya dari rumah.
📱🖥️Semua sekolah dan pendidikan dilaksanakan di atas talian.
🕴️🕴️Penjarakkan sosial sentiasa diutamakan.
♦️Pita pelekat dilekatkan di atas lantai - lantai kedai untuk menentukan jarak selamat 1 meter di antara pelanggan
🍽️Restoran dan kedai - kedai makan ditutup, hanya dibenarkan bungkus sahaja.
🚶🚶🚶Hanya beberapa orang sahaja dibenarkan berada di dalam kedai.
🏤Kedai bukan keperluan asas dan perniagaan tidak berkaitan pembekalan makanan diarah tutup.
🤸🏋️Keseluruhan acara dan musim sukan di seluruh dunia dibatalkan serta merta
💃Konsert, perlancongan, festival, acara hiburan dibatalkan.
👰🤵Majlis perkahwinan dan pelbagai sambutan majlis bersama keluarga dibatalkan.
🕌⛩️Tiada lagi jemaah di masjid, dan rumah - rumah ibadat ditutup.
👩‍👩‍👧‍👦👨‍👨‍👦Tidak dibenarkan perkumpulan 50 orang atau lebih, kemudian diubah kepada 20 org atau lebih, hanya dibenarkan 10 orang atau kurang dari itu dibenarkan.
🎡⛲Taman permainan kanak - kanak ditutup.
👩‍🔬👩‍⚕️Kekurangan stok penutup muka, gaun, dan sarung tangan untuk kegunaan pekerja barisan hadapan.
🛌Kekurangan alat bantuan pernafasan bagi pesakit kritikal.
🧤Berlakunya pembelian panik sehingga kekurangan alat pembasmian, tiada sabun cuci tangan, tiada cecair pembersih tangan
🥦🛒Rak - rak di kedai menjadi kosong.
🏭Kilang - kilang pembuatan, kilang penyulingan dan perniagaan lain telah menukar perkhidmatan mereka dengan membantu menyediakan visors, penutup muka, cecair pencuci tangan dan PPE.
⛔Kerajaan telah melaksanakan sekatan jalan di setiap kawasan dan tertutup kepada pergerakan yang tidak penting.
✈️Tiket kapal terbang murah, namun kita tidak boleh keluar melancong.
Sidang media dari Kementerian Kesihatan di keudarakan setiap hari.
📝Kemaskini kes baru, yang telah sembuh dan pesakit yang meninggal dunia dilakukan setiap hari.
🚗🚦Jalan raya menjadi kosong tanpa kelibat manusia.
🧤Ramai orang memakai penutup muka dan sarung tangan apabila keluar.   
👩‍⚕️Pekerja kesihatan pula, menjadi takut untuk pulang ke rumah dan berjumpa keluarga.
📈📉" Mendatarkan lengkung graf" itulah yang sering dikatakan, bersama dengan kata-kata " Kita lakukan ini bersama" dan "Kita akan sembuh bersama"
💰💵Bantuan Prihatin Nasional masuk dlm acc msg2 bermula 6April 2020.. Dari kerajaan yang baru seminggu terbentuk lalu terpaksa menghadapi ancaman wabak ini... Alhamdulillah tq PM

😪Terbaru Tiada Bazar Ramadan 
Tiada Solat Terawih berjemaah di Surau, Masjid hanya di rumah saja. Juga Sambutan Aidilfitri tidak akan seperti tahun-tahun sebelum ini. Solat Aidilfitri hanya dirumah juga. Mungkin Hanya sambutan dengan keluarga di Rumah saja. Allahuakbar. Betapa besar dugaan dari Allah yang diturunkan pada kita semua. 

Ini adalah Novel Coronavirus ( Covid19) suatu penyakit pandemik, yang diwartakan pada 18 mac 2020

Kenapa saya tulis status ini?

Kerana , satu hari nanti ,status ini akan muncul di paparan ingatan FB saya, dan ia memberikan peringatan kepada saya, supaya menghargai nyawa ini dan orang - orang yang kita sayang.

Nikmat mana lagi yang telah kita dustai?
Bersyukurlah. Dan sentiasa berterima kasih
Lakukan kebaikan antara satu sama lain - sayangi antara satu sama lain - dan sentiasa menyokong antara satu sama lain

Kita semua adalah satu ! ❤️

18mac-30mac 2020 (pkp fasa1)
1april -14april 2020 (pkp fasa2)
15april-28april 2020 (pkp fasa3)

Adakah akan dilanjutkan?
Adakah kita bersedia dengan Menyambut Ramadan dan Aidilfitri di rumah saja tanpa berkumpul dan berjumpa Ahli keluarga dan suadara mara yang lain??

Marilah kita berjuang putuskan rantaian Covid-19 ini. Dengan ikut arahan PKP ini BERSUNGGUH-SUNGGUH bukan hanya sambil lewa.

Kekalkan bertenaga dan tingkatkan juga imuniti badan kita dengan suplemen yang diperlukan oleh badan kita. Terutamanya di Bulan puasa yang bakal datang tidak kurang 10HARI SAJA LAGI.






Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading

Sunday, 22 March 2020

Kebaikan Vitamin C Shaklee

Kebaikan Vitamin C untuk imun badan kita

👉Membantu memperkuat sistem IMUN yang melindungi sel daripada jangkitan virus dan sel abnormal.

👉 Membantu membaiki tisu, contohnya: menyembuhkan luka dan kulit.

👉 Membantu meningkatkan penyerapan zat besi, kalsium dan magnesium di dalam badan, komponen yang penting dan pembentukan kolagen, tisu penghubungan dan rawan yang sihat.


Harga Runcit 1 botol Vitamin C Shaklee
dengan mempunyai 180biji.



Untuk Order dan konsultan hubungi Yati..🙂
🦋WHATSAPP :
➧Whatsapp : Nutriyati 0193024241
POS : Seluruh Malaysia
COD : Shaklee COD  Bangi, Kajang dan sekitar

Continue Reading